Friday, 14 December 2012

Apakah fungsi kolagen terhadap manusia? Mengapa kita memerlukan makanan tambahan seperti kolagen?

Tahukah anda bahawa kolagen dalam sel kulit badan akan semakin berkurangan apabila usia meningkat. Kajian mendapati bahawa kandungan kolagen dalam badan manusia merosot pada kadar 1.5 peratus setiap tahun seawal usia 25 tahun. Keadaan ini akan menyebabkan kulit badan semakin kusam dan kurang anjal dan akan menyebabkan wajah seseorang menjadi lesu.

Kolagen ialah struktur protein yang menyusun tubuh adan manusia. Kata kolagen sendiri berasal dari bahasa Yunani yang artinya (bersifat lekat atau menghasilkan pelekat). Kolagen membentuk sehingga 75 peratus struktur kulit dan bertindak seperti blok binaan juga pelekat yang membina dan menghubungkannya dengan tulang, di samping melindungi dan menyokong tisu lembut. Kolagen adalah struktur organik pembangun tulang, gigi, sendi, otot, dan kulit. Serat kolagen memiliki daya tahan yang kuat terhadap tekanan.

Tuesday, 11 December 2012

100% PURE MARINE COLLAGEN FROM RM 6 !!!

Assalamualaikum wbt....
Thanx kepada uols yang sudi menjengah blog ni...
Actually, blog ni dibuka khas untuk mempromosikan produk yang terlaris di pasaran Malaysia sekarang ni.. memang hot seller sampaikan stok cepat habis...
Nak tau pe dia???
Haaaa.. apa lagi kalau bukan PURE MARINE COLLAGEN @ KOLAGEN MARIN ASLI !


Macam ni ler rupe PURE MARINE COLLAGEN @ KOLAGEN MARIN ASLI tu...


Setelah siap dipacking 100gram sebungkus... Cantik kan packaging dia? Sesuai untuk kegunaan sendiri atau untuk buat bisnes part time...


Actually kolagen asli ni dalah sejenis RUMPAI LAUT yang banyak diusahakan di lautan Sabah... RUMPAI LAUT ni dipanggil PURE MARINE COLLAGEN @ KOLAGEN MARIN ASLI sebab ianya mengandungi kepekatan kolagen yang tinggi... Seperti yang disiarkan dalam rancangan Nona di TV3 pada 20 Mei 2012 lalu, spesis rumpai laut ini adalah ke-4 terbaik di dunia... Fuh! Hebat kan?

PURE MARINE COLLAGEN @ KOLAGEN MARIN ASLI ni boleh digunakan tanpa was-was sebab 100% asli tanpa campuran bahan pengawet ,bahan kimia yang berbahaya atau bahan lain yang diragui asal usulnya... Fresh from the sea… Boleh digunakan tanpa ragu-ragu sebab 100% halal. Takde side effect yang buruk melainkan kulit makin cerah, licin, tegang dan cantik. Wow! Betul... Kalau tak caye cuba uols try dulu..

Sedikit info untuk dishare dengan korang...

Rumpai laut (seaweed) atau juga dikenali sebagai ibu kolagen ini adalah rumpai laut berkualiti tinggi dari Semporna, Sabah dan telahpun digunakan dalam industri kosmetik, skincare, makanan ringan dan lain-lain... Ia telah dikeringkan terlebih dahulu dan siap sedia digunakan sebagai terapi kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran...


Gred AAA (violet) – Bagus untuk kesihatan badan, bau kolagen ni agak kuat tapi banyak khasiat...
Gred AA (steam) – Bagus untuk kulit badan, bau kolagen ni tidak kuat sangat...
Gred A (dikeringkan bawah sinaran matahari) – Juga bagus untuk kulit..


Ok... seperti mana yang uols tau.. khasiat kolagen ni memang sangat banyak..
Ramai saintis dalam negara dan antarabangsa telah membuat kajian tentang kolagen ni...
Khasiat dia bukan sahaja bagus dari segi kecantikan malah banyak penyakit yang dapat diubati dengan kolagen rumpai laut... Ada yang hilang sakit-sakit badan, sakit lutut dan badan rasa ringan je bila bangun pagi selepas amalkan makan kolagen ni dalam 4-5 hari.. Jika diamalkan seharian kulit akan nampak semakin cerah putih gebu dalam masa seminggu akan nampak kesannya especially pori-pori muka akan rapat dan nampak licin...

Yang paling best, sesuai untuk preggy women kalau nak dapatkan kulit baby yang putih gebu dan cantik.. kalau nak bandingkan dengan minuman sarang burung yang banyak dijual di farmasi sana, sarang burung ni agak mahal... tapi dengan penemuan ibu kolagen marin siapa-siapa pun boleh jadi cantik dengan harga ada yang lebih murah... asli lagi tulen tau...

Dalam masa seminggu dah boleh nampak perbezaannya...
Siapa tak mau kulit cantik oii...


I jugak ada dapat info tentang sorang doctor British ni, Dr Chiraz Bogeida telah membuat kajian tentang rumpai laut and dia menyatakan bahawa PURE MARINE COLLAGEN @ KOLAGEN MARIN ASLI lebih bagus and selamat dari produk SK II. Makkk aii... Hebat tak hebat ibu kolagen ni kan...

PURE MARINE COLLAGEN. Terbaiikkk...


Rancangan NONA pun pernah buat liputan tentang IBU KOLAGEN MARIN ni pada 20 Mei 2012 di TV3... Kalau tak sempat tengok hari tu boleh tengok di bawah or di Youtube... Taip 100 % PURE MARINE COLLAGEN @ IBU KOLAGEN ASLI !! (NONA 20 MEI 2012)


Woww.. Siap ada keluar dalam siaran NONA TV3 pada 20 Mei 2012. Kalau tak dapat download boleh tengok kat Youtube...


Lagi satu bukti tentang kebaikan PURE MARINE COLLAGEN...
Mampu merawat sakit jantung... Bagus untuk semua peringkat...
Tak kira lelaki, perempuan, muda atau tua...

Dijamin 100% halal...


KEISTIMEWAAN PURE MARINE COLLAGEN:

ü  Nilai-nilai nutrisi kolagen ni 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)
ü  Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
ü  24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
ü  Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6


KHASIAT PURE MARINE COLLAGEN:

ü  Terkenal untuk kecantikan kulit dan ubat diet 100% semula jadi
ü  Melancarkan kitaran darah
ü  Mencantikan kulit agar lebih putih dan tegang
ü  Melambatkan penuaan dan melangsingkan badan
ü  Iodin yang terdapat di dalamnya mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah masalah Goiter iaitu kelenjar thyroid membengkak
ü   membantu menurunkan kolestrol dalam tubuh
ü  Membantu merawat gastrik.
ü  Bertindak sebagai Antikulat dan Antibakteria.
ü  Membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
ü  Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
ü  Membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah.
ü  Membantu merawat penyakit gout.
ü  Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh.
ü  Menguatkan tulang dan sendi.
ü  Meningkatkan sel rawan dan otot.
ü  Merawat penyakit gaut.
ü  Mencegah kanser
ü  Merawat Anemia.
ü  Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh).
ü  Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan)
ü  Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat)
ü  Menpercepatkan penyembuhan luka
ü  Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
ü  Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
ü  Memberi Kekenyangan (diet).
ü  Melancarkan sistem metabolisme
ü  Memulihara usus kecil (sembelit)


CARA PENYEDIAAN MINUMAN & MASKER KOLAGEN:

ü  Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
ü  Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
ü  Buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 2-3 kali; toskan
ü  Campur dengan 1.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus. Semasa merebus boleh juga diletakkan daun pandan supaya berbau harum.
ü  Masak dengan api yang perlahan dalam 30-45 minit. Kacau sehingga hancur kemudian tos. Boleh juga dicampurkan dengan gula batu atau ginseng (tapi kalo nak buat masker jangan campo apa-apa lah..
ü  Biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais
ü  Sisa tapisan digunakan untuk membuat masker dan air untuk diminum. Air tu boleh ditambah dengan perisa lain mengikut citarasa masing-masing...


  ü  Untuk sapuan masker, bersihkan muka terlebih dahulu
ü  Sapukan pada muka dan leher (rasa sejuk & lembab)
ü  Tunggu hingga masker kering atau dalam 30 minit
ü  Basuh muka dengan air suam sehingga bersih
ü  Bersihkan muka. Anda akan rasa kulit lembab, gebu, cerah & tegang walaupun dengan pemakaian masker yang pertama kali


CARA MAKAN:

ü  Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur – sebelum sarapan dan sebelum masuk tidur)
ü  Ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - lebih elok dimakan begitu saja tapi ada rasa laut sikit…kalo nak campo dlm air pon boleh ala2 nata de coco gitu..mcm jelly...
ü  Sebelum makan tu baca Bismillah & Selawat =)
ü  Jika masak kolagen tanpa mencampurkan dengan gula batu atau ginseng, boleh juga dijadikan sebagai masker
ü  Satu bekas tu boleh makan untuk 4 minggu..collagen ni tahan lama sebab ianya anti bakteria.


JOM TRY RESEPI NI DENGAN MENGGUNAKAN IBU KOLAGEN...

  
Ais Kolagen Asli Rumpai Laut Ala2 Laicikang

Bahan2:
1 gelas air
2 sudu besar rumpai laut
1 sudu besar nata de coco
½ sudu biji selasih(rendam dahulu)
Hirisan nanas dan tembikai
Buah laici (dlm tin @ yg asli)
Gula secukup rasa
Ais batu
(Boleh juga campurkan cincau)

Cara2nya: Campurkan kesemua bahan, siap... Bolehla diminum...


Dadih Kolagen Asli Rumpai Laut Perisa Strawberry / Coklat / Coffee

Bahan2:
500 ml susu kotak strawbery / Coklat / Coffee
2 liter air
1 cawan gula
50 g rumpai laut

Cara2nya:
- Masak rumpai laut bersama air sehingga mendidih
- Masukkan gula dan kacau hingga sebati
- Tutup api, masukkan susu dan kacau rata..
- Sejukkan kemudian boleh simpan dlm peti sejuk..


SIAPA YANG BOLEH MAKAN KOLAGEN NI ?

ü  Org yang nak cantik dan sihat semestinya..hehe..
ü  Ibu mengandung - kulit baby jadi cantik (untuk kandungan 4 bulan keatas shj)
ü  Ibu rasa bertenaga & tak mudah letih
ü  Ibu menyusu pun boleh juga. Collagen ni tinggi mineral
ü  Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
ü  Wanita selepas bersalin tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 2 bulan bersalin, anda boleh consume semula..
ü  Pakcik-pakcik dan makcik-makcik yang ada penyakit seperti di atas...


FAKTA NUTRISI BAGI SETIAP 100 GRAM IBU KOLAGEN:

Banyak kan khasiat kolagen marin ni...


HARGA KOLAGEN TERKINI

Buat masa ini, saya just jual untuk kolagen yang berwarna putih iaitu gred AA sebab kebanyakan customer sekarang banyak menggunakan kolagen jenis ni... Lagi satu, kolagen gred AA ni tidak berbau kuat seperti kolagen violet gred AAA... Walau bagaimanapun, bagi anda yang inginkan kolagen gred AAA boleh hubungi saya untuk dapatkan special price...

So... masa yang ditunggu-tunggu telah tiba... Saya buka harga promosi untuk akhir tahun 2012...


HARGA BAGI KOLAGEN PUTIH GRED AA

BELIAN 1 HINGGA 9 PEK = RM 15
BELIAN 10 HINGGA 55 PEK = RM 10

BELIAN 56 HINGGA 150 PEK = RM 8

BELIAN 151 HINGGA 200 PEK = RM 6

BERAT PER PAKET ADALAH 100 GRAM. HARGA TIDAK TERMASUK HARGA POS..

PEMBELIAN PAKET SIAP LABEL DAN PENERANGAN. TIADA NAMA ATAU ALAMAT COMPANY.  SESUAI UNTUK SEMUA LEVEL PENIAGAAN


PAKEJ BORONG + COD
Macam mana dengan harga yang saya tawarkan? Murah kan?
Kalau macam tu... apa lagi? Mari ramai-ramai serbu!!!
Oh ya.. kepada pemborong yang tinggal di area Lembah Klang dan KL...
Ada berita baik untuk anda...
Saya juga menawarkan pembelian secara COD bagi pembelian yang melebihi 10 paket...
Hanya bayar RM 5 sahaja untuk tong minyak kereta saya n tol...
Tak payah nak bayar pos mahal2 kan???

BERMINAT ???
Sila hubungi saya di talian 019-4545522 (Noor)


PEMBAYARAN

 


Ok untuk pembayaran pula... kami hanya menggunakan khidmat bank MAYBANK dan CIMB sahaja... Setelah pembayaran dibuat, sila hubungi saya di talian di atas untuk pengesahan..
Mucho gracias..


Kolagen Marin 100% Asli | 100% Pure Marine Collagen | Rumpai Laut | Seaweed |
Ibu Kolagen | Sea Birdnest | Sarang Burung Laut